Csőben sült karfiol virslivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Csőben sült karfiol virslivel

Csőben sült karfiol virslivel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 fej karfiol (kb 1-1,5 kg)
fél l tejföl
10 dkg reszelt sajt

1 tojás sárgája
2 pár Gyulai virsli

*

Elkészítés:

A rózsáira szedett karfiolt sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
A tejfölben a reszelt sajtot elkeverjük, hozzáadunk 1 tojás s árgáját, ízlés szerinti sót.
Vajazott tepsibe tesszük a karfiol felét, erre virslikarikákat szórunk, majd a maradék karfiolt rárétegezzük, végül az ízesített tejföllel leöntjük, sütőben pirosra sütjük.
Tálaláskor tejfölt még kínálhatunk mellé.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csőben sült karfiol virslivel