Csoben sult húsos koles

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Csoben sult húsos koles

Csoben sult húsos koles

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 pohár koles /nekem 3 dl/
pici olaj
ételízesíto
fél liter víz
maradék csirkeporkolt-hús és a szaftja
3 e.k. liszt, 3-4 dg vaj, 1,5 dl tej és a maradék porkoltszaft a besamellhez, ételízesíto,szerecsendió
5 dg reszelt sajt a tetejére

*

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a kolest, felontjuk a vízzel,  ételízesítovel ízesítjuk. Félpuhára fozzuk.
A csirkehúst kicsontozzuk, leborozzuk, kockákra vágjuk és eltávolítjuk a zsírt –  a szaftról is.
Osszekeverjuk a kolessel.
A besamelhez a vajon megpirítjuk a lisztet, majd felontjuk a tej és a porkoltszaft keverékével, fozzuk, amíg besurusodik. Pici reszelt szerecsendióval  és ételízesítovel ízesítjuk. Ráontjuk a húsos kolesre. Tehetunk belé még kukoricát, borsót, nekem most nem volt itthon.
Jénai tálba ontjuk és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Sutoben szép pirosra sutjuk, nekem ez kb. 25 perc volt.
Savanyúsággal de befottel is kínálhatjuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csoben sult húsos koles