Csőben sült csirkeragu tört répával és mentás zöld

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Tetovált lány

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Csőben sült csirkeragu tört répával és mentás zöld

Csőben sült csirkeragu tört répával és mentás zöld

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg csirkecomb-filé
4 nagy fej gomba
1 csokor újhagyma a zöldjével együtt
Olívaolaj a sütéshez
Só, bors
10 dkg vaj
20 dkg fehér cheddar
Szerecsendió, babérlevél, kakukkfű
3 dl tejszín
4 ek étkezési keményítő
1 kk mustár
Rozmaringágacska a díszítéshez
70 dkg répa
50 dkg borsó
6 dl húsalaplé
1 ág menta
2 salátaszív
Fél citrom leve

*

Elkészítés:

A raguhoz a húst egycentis csíkokra, a gombát szeletekre, az újhagymát karikákra vágjuk.
Egy serpenyőben felforrósítunk 3 ek olívaolajat, rádobjuk a gombát.
Mikor elkezd összeesni, hozzáadjuk a csirkét és az újhagymát, valamint 5 dkg vajat.
A hús fehéredéséig pirítjuk, időnként megkeverjük.
Ráreszelünk egy negyed szerecsendiót, beletördelünk két babérlevelet, valamint rácsipegetünk egy ág kakukkfüvet.
Kicsit sózzuk, alaposan megborsozzuk.
Megszórjuk két ek étkezési keményítővel.
Beleöntjük a tejszínt, a mustárt és 3 dl húslét.
Alaposan összeforgatjuk, nagy lángon besűrítjük a ragut.
Elosztjuk 4 csészébe, a sajtot rászeljük a tetejükre.
A rozmaringágat kicsit megforgatjuk olívaolajban, a sajt közepére helyezzük.
Az egészet forró grillsütőbe toljuk, 5 perc alatt ráolvasztjuk a ragura, az a jó, ha kicsit meg is barnul.
Közben a répát hajszálvékonyra szeleteljük, egy lábasba tesszük.
2 cm-nyi vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, ebbe is teszünk kakukkfüvet.
Rátesszük a fedőt, nagy lángon 10 perc alatt puhára pároljuk.
Ekkor levesszük a fedőt, majdnem az összes vizet elfőzzük.
Krumplinyomóval durvára törjük.
Egy tálba tesszük, kakukkfűlevélkékkel díszítjük.
A borsós körethez a másik 5 dkg vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, rászórjuk a borsót, rácsipegetjük a mentaleveleket.
Megszórjuk 2 ek étkezési keményítővel, felöntjük a másik 3 dl alaplével.
A salátaszívet felszeleteljük 3 cm-esre, a borsóhoz adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, 5 percig főzzük, addigra a szaft is besűrűsödik.
Meglocsoljuk a citromlével és tálalhatjuk ezt is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csőben sült csirkeragu tört répával és mentás zöld