Hozzávalók:
2 kg csírkezúza ,
3 közepes vöröshagyma ,
só bors ,
paprika ,
kakukkfű ,
fokhagyma .
1 evő kanálnyi zsír ,
1 kg hámozott burgonya
*
Elkészítés:
A zúzát meg tisztítjuk mossuk, ha nagyobbak ketté vágjuk.
A hagymát meg pucoljuk, apró kockákra vágjuk a zsíron üvegesre dinszteljük.
Rá rakjuk a meg tisztított zúzát.
Meg szórjuk őrölt piros paprikával össze keverjük és fel öntjük vízzel.
Rá rakjuk a fűszereket ízlés szerint.
Lefedjük és csendes tűzön kb 1, 5 óra puhára főzzük.
Ha szükséges az el forrt vizet pótoljuk.
Közben meg tisztítjuk a burgonyát meg mossuk.
Hosszúkás darabokra vágjuk és sós vízben meg főzzük.
Savanyúsággal tálaljuk.