Csirkeszárnyak,töltött burgonyával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

95

Nehézség

Könnyű

Csirkeszárnyak,töltött burgonyával

Recept leírás:

Hozzávalók:

12db csirkeszárny,1csomó kapor, 1csm.petrezselyem, bazsalikom,kis szál rozmaring, 2 gerezd fokhagyma,1 mokkáskanál örölt bors,só,1 evkanál olaj a páchoz, 2dl olaj a sütéshez . A töltött burgonyához: 4 nagy

*

Elkészítés:

A megtisztított csirkeszárnyakat sózzuk és egy fazékba rakjuk,Hozzáadjuk a kanál olajat a füszereket,a fokhagymát és sűrün kevergetve kicsit lepirítjuk,2dl vizzel felöntjük kb 1o percig forraljuk és ebben a páclében hagyjuk kihülni és állni legalább 1órát. Majd a pácléből kivéve lecsöpögtetjük és az olajban kisütjük szép pirosra,lassan.A forró szárnyakat a páclével meglocsoljuk.A töltött burgonya:A burgonyákat héjastul megmosom és felrakom főzni. Amig fől a zsemlét beáztatom kinyomkodom és összekeverem a darálthússal a darált tarjával/ de ezt össze is lehet vágni apróra/,tojással és a füszerekkel és a kanál tejföllel.A megfőtt burgonyát meghámozom ,hosszában kettévágom , belsejét kicsit kikaparom és megtöltöm a húskeverékkel a másikat a tetejére teszem,fóliába csomagolom és a sütőben 15 percig sütöm ,250 fokos előmelegített sütőben.Majd kivesszem, kicsomagolom,megsózom ,meglocsolom olajjal és visszateszem,hogy a teteje megpiruljon.Köretként tálalom.

Csirkeszárnyak,töltött burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkeszárnyak,töltött burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!