Hozzávalók:
12db csirkeszárny,1csomó kapor, 1csm.petrezselyem, bazsalikom,kis szál rozmaring, 2 gerezd fokhagyma,1 mokkáskanál örölt bors,só,1 evkanál olaj a páchoz, 2dl olaj a sütéshez . A töltött burgonyához: 4 nagy
*
Elkészítés:
A megtisztított csirkeszárnyakat sózzuk és egy fazékba rakjuk,Hozzáadjuk a kanál olajat a füszereket,a fokhagymát és sűrün kevergetve kicsit lepirítjuk,2dl vizzel felöntjük kb 1o percig forraljuk és ebben a páclében hagyjuk kihülni és állni legalább 1órát. Majd a pácléből kivéve lecsöpögtetjük és az olajban kisütjük szép pirosra,lassan.A forró szárnyakat a páclével meglocsoljuk.A töltött burgonya:A burgonyákat héjastul megmosom és felrakom főzni. Amig fől a zsemlét beáztatom kinyomkodom és összekeverem a darálthússal a darált tarjával/ de ezt össze is lehet vágni apróra/,tojással és a füszerekkel és a kanál tejföllel.A megfőtt burgonyát meghámozom ,hosszában kettévágom , belsejét kicsit kikaparom és megtöltöm a húskeverékkel a másikat a tetejére teszem,fóliába csomagolom és a sütőben 15 percig sütöm ,250 fokos előmelegített sütőben.Majd kivesszem, kicsomagolom,megsózom ,meglocsolom olajjal és visszateszem,hogy a teteje megpiruljon.Köretként tálalom.