Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
·         1 kg csirkeszárny
·         3 szál sárgarépa
·         1/2 fej brokkoli
·         2 fej vöröshagyma
·         ½ fej karfiol
·         2 db kaliforniai paprika
·         20 dkg kelbimbó
·         ½ szál póréhagyma
·         2 szem burgonya
·         1 tk. szárnyas fűszerkeverék
·         1 mk. őrölt bors
·         1 csipet őrölt kömény
·         1 csipet cayenne-i bors
·         só ízlés szerint
·         5 cl olíva olaj

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a szárnyakat.
A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a csirkeszárnyakat, majd kb. egy deciliter vizet vagy bort öntünk alá és alufóliával lefóliázzuk.
A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon 35-40 percet sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült zöldségeket tálaltam.
Egyszerű étel, ahol a munka javáét a sütő végzi, és a zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!