Hozzávalók:
Ezt a gyerekeknek szoktam főleg készíteni, mert nagyon szeretik így a pörit és a húst szépen el tudják rágni, tésztával nagyon bejön nekik.
8-10 db csirkeszárny félbevágva
2 fej vöröshagyma felkockázva
pici zsír
só, bors, ételízesítő
1 pici paradicsom felkockázva
1 kicsi paprika felkockázva
2-3 kk. tört pirospaprika
pici víz
pirosarany ízlés szerint(elmaradhat)
köretnek: tészta
*
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítom és félbevágom, majd a hagymát megpucolom és felkockázom. Kevés zsíron üvegesre pirítom a kockázott hagymát, majd pici só, ételízesítő, pirospaprikával ízesítem, összekeverem. Beleforgatom a csirkeszárnyakat, majd pici levet öntök rá, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, amit felkockáztam előtte. Lefedem és közepes lángon hagyom picit rottyanni. Lejjebb veszem a hőfokot és közben megszórom borssal és pirosarannyal ízesítem. Néha kevergetve lassú tűzön készre főzöm.
Tálaláshoz nokedli, vagy csigatészta, orsótészta, tarhonya, bármi lehet.