Csirkesalátával töltött alma lilahagymával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Csirkesalátával töltött alma lilahagymával

Csirkesalátával töltött alma lilahagymával

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

8 alma
2 db főtt vagy sült csirkemell ( előző ételünkből megmaradt )
1 db kefir
5 dkg sajt
2 ek majonéz
1 kis fél lilahagyma
fél citrom leve
só, fűszerkeverék

*

Elkészítés:

A kicsontozott csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk.
Az almát előkészítjük, mossuk, nem hámozzuk meg. Tetejükről levágunk egy kalapot.
Annyi almahúst vágjuk ki belőlük, hogy 1 cm-es fala maradjon.
3 dl vizet forralunk, beletesszük az almát és az almaforgácsot is.
Felforraljuk, majd azonnal leszűrjük.
A majonézt, reszelt sajtot, kefirt, a csirkemell csíkokat és a szeletelt vöröshagymát összekeverjük.
Felhasználásig hűtőszekrénybe tartjuk.
Ha az alma megszikkad, a forgácsot belekeverjük a majonézes salátába. Púposra töltjük az almákat.
Lehűtve tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkesalátával töltött alma lilahagymával