Hozzávalók:
Csirke részhez:
*1 nagyobb csirkemell filé
*3 ek olaj
*0,5 kk só
*1 kk házi fokhagymakrém
*0,5 dl víz
Továbbá:
*25 dkg spagetti tészta (Soós Premio 4 tojásos)
*3 kisebb sárgarépa
*1 nagy fej lila hagyma
*1 dl zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
*3 kisebb fej gomba
*6-7 ek olaj
*1 nagy csipet só
*3-4 tekerés bors
*3-4 szál metélőhagyma vagy petrezselyemlevél
*
Elkészítés:
A csirkét alaposan megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk, lecsöpögtetjük.
Felhevítünk 3 evőkanál olajat, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Megszórjuk sóval, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, felöntjük kb.
0, 5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
A spagetti tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.
A megtisztított sárgarépákat vékony karikára vágjuk, majd a zöldborsóval együtt sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.
A lila hagymát vékony csíkra vágjuk.
A megtisztított gombák héját lehúzzuk, majd 2 mm vastag szeletekre vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben 6-7 evőkanálnyi olajat forrósítunk.
Először a lila hagymát pirítjuk meg rajta, majd hozzáadjuk a sárgarépát, zöldborsót, végül a gombát.
Pár percig közepes lángon pirítjuk.
Ezután beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és néha megkavarva hagyjuk kicsit pirulni.
A megpuhult csirkekockákat a zöldséges spagettibe forgatjuk.
Meghintjük sóval, ízesítjük pár tekerés borssal.
Azonnal melegen, apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.