Csirkés rizottó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Csirkés rizottó

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg rizs
30 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 közepes sárgarépa
1 szál fehér répa
15 dkg zöldborsó
1 dl száraz fehérbor
2 liter hús- vagy zöldségleves – kockából is jó
7 dkg vaj
2 evőkanálnyi oregánó
só, bors
olívaolaj
2 nyomat piros arany

*

Elkészítés:

A húst mossuk át alaposan, majd kockázzuk fel és sózzuk be, a zöldségeket is mossuk át és kockázzuk fel. Egy megfelelően nagy lábasban hevítsünk fel olíva olajat, és fonnyasszuk meg benne a kockákra vágott hagymát. Ha már szép üveges, adjuk hozzá a rizst, pirítsuk  fehéredésig, majd öntsük  fel a fehérborral. Amint a borból kifőtt az alkohol nagyobb része, öntsük fel a rizst az alap lével, de csak annyira, hogy épp ellepje.
Kockázzuk bele a zöldségeket, majd figyeljünk  arra, hogy mindig elegendő, de ne túl sok lében ússzon. A kockákra vágott húst egy alkalmas serpenyőben pirítsuk  át alaposan, majd mielőtt levesszük  a tűzről, nyomjuk  rá a fokhagymát és a piros aranyat . Ha a rizs eléggé megpuhult, de még rágni kell, adjuk hozzá a borsót és a csirkét, fűszerezzük  oregánóval, sóval és borssal, majd pár percig főzzük  őket együtt. Amikor levennénk  a tűzről, keverjük  hozzá a vajat.
Friss salátával savanyúsággal tálalható

Csirkés rizottó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkés rizottó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!