Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
50 dkg leveles tészta
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 nagy doboz tejföl
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
sajt
bors
só
1 dl olaj
*
Elkészítés:
Megtisztítjuk és felszeleteljük a csirkemellet.
Kicsit kiklopfoljuk.
Összezúzzuk a fokhagymát, a borsot és a sót egy mozsárban.
Ha nincs mozsarunk, reszelt fokhagymát és őrölt borsot használjunk.
Hozzáadjuk az olajat.
Jól zárható dobozba tegyük a csirkehúst és locsoljuk rá a fűszeres olajat.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Átnyújtjuk körülbelül 1 centiméter vastagra a leveles tésztát.
Beletekerjük az előtte kicsit lecepegtetett csirkehúst.
A két végét befelé tömjük, hogy ne engedje ki az ízeket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megkenjük a tetejét 1 tojással, amibe korábban kevés tejfölt és sót kevertünk.
Meghintjük reszelt sajttal.
Sütőbe tesszük és 180 fokon megsütjük.
A mártogatóshoz összekeverjük a maradék tejfölt majonézzel és mustárral.
Megszórjuk sóval, borssal és tehetünk bele reszelt fokhagymát és apróra vàgott lila vagy vörös hagymát.