Csirkés almasaláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Csirkés almasaláta

Csirkés almasaláta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

40 dkg főtt csirkemell
30 dkg héjában főtt burgonya
1-1 zellergumó és paradicsom
2 alma
10 dkg uborka
1 tubus majonéz
1 dl tejföl
Mustár
Citromlé
Porcukor
1 db. paradicsom

*

Elkészítés:

Előző ételből megmaradt húslevesből a csirkehúsról leszedjük a bőrt, és eltávolítjuk a csontot, majd apróra vágjuk.
A zellert megtisztítjuk, metéltre vágjuk, sóval megszórjuk, forró vízzel leforrázzuk, 4-5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és kihűtjük.
A tisztított burgonyát és uborkát is metéltre vágjuk, hozzátesszük az apróra vágott csirke húst, majd összekeverjük a kihűlt zellerrel.
A majonézt a tejföllel elkeverjük, citromlével, mustárral, porcukorral ízesítjük, és beleforgatjuk a saláta alapanyagait.
A megmosott, szárazra törölt héjas almát kimagozzuk, metéltre vágjuk és belekeverjük a salátába. A tetejét paradicsomgerezdekkel díszítjük.
Lehűtve tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkés almasaláta