Hozzávalók:
600 g csirkemell filé
2 ek olaj
2 ek vaj
2 ek liszt
400 ml zöldségleves
200 ml tejszín
1 doboz bébi karotta
150 g mirelit zöldborsó
2 ek mustár
½ csokor petrezselyemzöld
só
bors
*
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, és a forró olajon, kis adagokban aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük.
A zsiradékban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, és megpirítjuk. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Felforraljuk. Hozzáadjuk a húst, a zöldborsót és a leszűrt bébi karottát, majd kb. 5 percig főzzük. Mustárral, sóval és borssal ízesítjük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd a ragura szórjuk.