Hozzávalók:
6 egész csirkecomb
2 nagy fej vöröshagyma
3 ek. sertésszír
2 ek. pirospaprika
só
bors ízlés szerint
50 dkg csavart csőtészta
*
Elkészítés:
A zsírt jól felforrósítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát és világosra pirítom.
Amikor egyenletesen világosbarna a hagyma, takarékra veszem a lángot, rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és rögtön öntök rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad. Erre rakom a kettévágott csirkecombokat, jól elkeverem, hogy mindenhol befedje a hagymás, paprikás zsiradék, majd átpirítom, vagyis megpörkölöm.
Ezután öntök alá kevés vizet, sózom, borsozom, mindig kevés vizet hozzáöntve fedő alatt puhára párolom a húst.
A tésztát bő, sós vízben kifőzöm, ezzel tálalom a csirkepörköltet.