Csirkepörkölt tarhonyával *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Csirkepörkölt tarhonyával *

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg csirke alsó comb
2 evőkanál zsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 tv paprika
1 paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
őrölt bors

A körethez:
25 dkg tarhonya tészta
6 dl víz
2 evőkanál zsír vagy olaj
1 mokkáskanál só

*

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsírban csipetnyi sóval üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát. Felengedjük kevés vízzel, majd a tűzre visszatéve zsírjára pirítjuk. Ezután beletesszük a csirkecombot, megsózzuk, megborsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús mindenütt ki nem fehéredik. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd fedővel letakarva, néha óvatosan megkeverve – nehogy összetörjön a hús – puhára pároljuk a combokat. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Mire a hús elkészül a hozzáadott zöldségek sűrű szaftot képezve teljesen szétfőnek benne. A körethez a tarhonyát szélesebb lábasban, a felforrósított zsiradékban aranybarnára pirítjuk.Felöntjük vízzel, ízlés szerint megsózzuk. Közepesnél kicsit alacsonyabb lángon, fedő alatt, néha megkeverve készre főzzük. Amikor megpuhult, én még egy kis ideig a lekapcsolt tűzhelyen szoktam hagyni. Így pergősebb lesz a tarhonya, és az esetleges megmaradt nedvesség teljesen eltűnik róla.
Ha elkészült mindkét étel, akkor nincs más dolgunk, mint vagy külön tálalni úgy, hogy a tarhonyára rátesszük a húst, vagy egybe önteni őket és óvatosan átkeverni.
Jó étvágyat!

Csirkepörkölt tarhonyával *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkepörkölt tarhonyával *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!