Csirkepörkölt tarhonyával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Csirkepörkölt tarhonyával

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 csirkecomb, 4 szárny
1 nagy fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 ek. sertésszír
1  ek. pirospaprika

bors ízlés  szerint
15 dkg  tarhonya
1 kk. kanál zsír

víz

*

Elkészítés:

A zsírt  jól felforrósítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát és világosra pirítom. Amikor egyenletesen  világosbarna a hagyma, tartalékra veszem a lángot, rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és  rögtön öntök rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad. Erre rakom a csirkedarabokat, jól elkeverem, hogy mindenhol befedje a hagymás, paprikás zsiradék, majd átpirítom, vagyis megpörkölöm.   Ezután öntök alá kevés vizet és ekkor teszem hozzá a kockára vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát. Sózom, borsozom, mindig kevés vizet hozzáöntve fedő alatt puhára párolom a húst.
A tarhonyát kevés zsíron világosbarnára pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom Addig főzöm, amíg  a vizet magába szívja, ekkor lefedem és hagyom állni fél órán át, hogy a jól megduzzadjon.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkepörkölt tarhonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!