Hozzávalók:
2 csirkecomb, 4 szárny
1 nagy fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 ek. sertésszír
1 ek. pirospaprika
só
bors ízlés szerint
15 dkg tarhonya
1 kk. kanál zsír
só
víz
*
Elkészítés:
A zsírt jól felforrósítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát és világosra pirítom. Amikor egyenletesen világosbarna a hagyma, tartalékra veszem a lángot, rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és rögtön öntök rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad. Erre rakom a csirkedarabokat, jól elkeverem, hogy mindenhol befedje a hagymás, paprikás zsiradék, majd átpirítom, vagyis megpörkölöm. Ezután öntök alá kevés vizet és ekkor teszem hozzá a kockára vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát. Sózom, borsozom, mindig kevés vizet hozzáöntve fedő alatt puhára párolom a húst.
A tarhonyát kevés zsíron világosbarnára pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom Addig főzöm, amíg a vizet magába szívja, ekkor lefedem és hagyom állni fél órán át, hogy a jól megduzzadjon.