Csirkepörkölt kapros túrógombóccal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Pirianyo

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb
2-3 fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
A túrógombóchoz:
25 dkg túró
1 tojás
2 ek. búzadara
1 csokor kapor

tejföl

*

Elkészítés:

Hagyományos pörköltet készítünk.
Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát.
Tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a megtisztított csirkehúst, átkeverjük.
Belezúzzuk a fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk.
A túrógombóchoz kikeverjük a túrót a tojással, sóval és a finomra vágott kaporral ízesítjük, és beledolgozzuk a búzadarát is.
Min.
30 percre hűtőbe tesszük pihenni, hogy a dara megduzzadhasson.
Pihentetés után ellenőrizzük, ha nagyon lágy lenne, adjunk még hozzá búzadarát, szét ne essen főzés közben.
Sóval ízesített vizet forralunk, s viszonylag nagy gombócokat formálunk két nedves tenyerünk között a túróból, majd ha forr a víz, óvatosan belecsúsztatjuk.
A lángot érdemes ilyenkor mérsékelni, éppen csak gyöngyözzön a víz, nehogy szétessenek a gombócok.
Ha feljöttek a víz tetejére, hagyjuk még 1-2 percig főni, majd szűrőkanállal szedjük ki a vízből.
A tányérokba adagoljunk egyenlő mennyiségű húst, mellé a túrógombócot – és kanalazzunk rá bőséges tejfölt !

Csirkepörkölt kapros túrógombóccal