Csirkepaprikás lecsóval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Csirkepaprikás lecsóval

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db. egész csirke,
2 db. vöröshagyma,
1 üveg lecsó, (7 dl.)
3 gerezd fokhagyma,
1 kiskanál őrölt pirospaprika,
só, frissen őrölt bors,
kevés kakukkfű,
kevés petrezselyem zöld,
1 kanál olaj.

*

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, (a mellét is) többször átöblítjük. A hájasabb darabokat kevés olajon zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, (ha szereti valaki a csirke tepertőt, nagyon finom csemege puha kenyérrel, enyhén megsózva) majd a feldarabolt húst is hozzátéve átforgatjuk úgy, hogy a csirke egy kis pörköt kapjon. Hozzáadjuk a lecsót, amivel ismét jól átforgatjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt főzzük.
Még így, hogy a mellét is feldaraboljuk, ez fő meg legkésőbb, így viszont garantáltan átpuhul. Mikor a csontokról még nem főtt le a hús véglegesen ízesítjük. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, az apróra vágott kakukkfüvet, és a petrezselyem zöldet. Felforralva készre főzzük. Mire a lecsóból a paprika szétfő, addigra a hús is megpuhul.
Kiofőtt tésztával, és tejföllel tálaltam.

Csirkepaprikás lecsóval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkepaprikás lecsóval