Csirkepaprikás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

fatime

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

060

Nehézség

Csirkepaprikás

Recept leírás:

Hozzávalók:

1kg. csirkecomb mix(alsó és felső)megmosva,bőrét eltávolítva
2db. fehér paprika (kicsumázva,apróra vágva)
3db. paradicsom (apróra vágva)
2nagyobb fej vöröshagyma (megpucolva, apróra vágva)
1 fej fokhagyma (gerezdre szedve,megpucolva,kisebb darabra vágva)
Víz
2ek. olaj
Fűszerek:
3ek. őrőlt fűszerpaprika
1ek. őrőlt fűszerkömény
1mk. őrőlt feketebors
1ek. szárított petrezselyem levél
2db. babérlevél
ízlés szerint só
Habarás:
3ek. tejföl
3ek. keményítő
1dl. hideg víz
1merőkanâl paprikáslé

*

Elkészítés:

Az olajat egy magasfalú fazékba öntjük.
Jöhet bele a paprika, a paradicsom, a vörös és fokhagyma.
Egy teáskanâl só, jól összekeverjük és puhára pároljuk, fedő segítségével.
Néha kavarjunk rá egyet, kettőt ne hogy odaégjen.
Mikor megpuhult, botmixerrel pürésítjük.
Mikor a felét már pürésítettük, adunk hozzá 3dl vizet, és véglegesen simára pürésítjük.
Ezután adjuk hozzá a fűszereket, jól összekeverjük.
Majd beletesszük a csirkecombokat és még fél liter vizet adunk hozzá.
Ekkor elvileg, pont ellepi a combokat.
1 csapott evőkanál sót még adunk hozzá és fedő alatt, kisebb lángon hagyjuk rotyogni/főni 40-45 percet.
Habarás: a keményítőt egy tàlba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a vizet és csomómentesre keverjük.
Majd a hőkiegyenlítés végett, adunk hozzá egy merőkanál csirkepaprikás levet.
Ezt jól összekeverjük.
A husikat egy szedő segítségével kiszedjük egy tálba.
A fazékban maradt léhez, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a habarást.
Sűrű krém állagúra főzzük, majd megkóstoljuk, elég sós e.
Ha nem, ízlés szerint sózzuk.
Ezután visszatesszük a csirkehusikat ebbe a krémbe és készen is vagyunk.
Én galuskával és fokhagymás, tejfölös uborkasalátával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!

Csirkepaprikás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkepaprikás