Hozzávalók:
3 db csirkemell
só
liszt
3 dkg vaj
1 doboz kókusztej (400 ml)
1 dl tejszín
3 dkg étkezési keményítő
rizs
víz
*
Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk és hagyjuk állni, hogy a só átjárja.
A Mesterszakács Serpenyőben felolvasztjuk a vajat. A húst megforgatjuk lisztben és mindkét oldalát hirtelen, kisütjük a vajon.
Egy tányérra kiszedjük a húst és félretesszük. A serpenyőbe beleöntjük a kókusztejet és a tejszínt. Jól kiforraljuk. Közben a Mini Mix-Fixbe teszünk egy kevés vizet, ebbe az étkezési keményítőt. Jól összerázzuk, és ezzel besűrítjük a kókusztejes tejszínt. Visszatesszük a húsokat a mártásba és erős fokozaton (tűzön) átforraljuk, hogy selymes legyen a mártásunk.
Közben elkészítjük a rizst a Mikrós Rizsfőzőben, az alábbiak szerint:
http://www.receptlap.hu/recept/rizs_fozes_mikros_rizsfozoben_6444
Forrón tálaljuk az ételt. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.