Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 zacskó(45 dkg) tavaszi zöldségkeverék(zöldborsó, zöldbab, kelbimbó, sárgarépa, paszternák, paradicsom)
1 ek. zsír
1 ek. liszt
2 mk. pirospaprika
2 tk. ételízesítő
só
bors
zeller zöld
*
Elkészítés:
A csirkemellet kis kockákra vágom, a mélyhűtött zöldségekkel együtt felteszem párolódni egy fazékban, a kanál zsíron. Megsózom, ettől enged egy kis levet, abban párolom. Amikor már félig puha, megszórom a liszttel és jól átforgatva pirítom 1-2 percig. A tűzről lehúzva megszórom a pirospaprikával, elkeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy levessűrűségű legyen. Ekkor ízesítem borssal, ételízesítővel, és hozzáteszem a zeller zöldet is. Addig főzöm, amíg a hús puha lesz. Tálalásnál, aki szereti tehet bele tejfölt.