Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
4 ek tejföl
2 db tojás
3 csapott ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál petrezselyem
15 dkg sajt
60 dkg csirkemell filé
20 dkg bacon
0.5 ek vaj (forma kikenéshez)
1 teáskanál zsemlemorzsa (forma kikenéshez)
*
Elkészítés:
A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával.
Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak.
Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk.
(Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.
) Előmelegített sütőben készre sütjük.
Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, és megpirítjuk a bacont.
Hűlés után szépen szeletelhető.
Burgonyapürével és salátával tálaljuk.