Hozzávalók:
1 nagy csirkemell, kicsontozva, csíkokra vágva
1/2 kg gomba
1 nagy fej hagyma
1 sárgarépa
1 kis zellergumó
2 dl tejföl
kevés liszt
só
bors
4 ek. olaj
petrezselymezöld
25 dkg Soós tésza (penne)
*
Elkészítés:
A csirkemellcsíkokat sózom, borsozom, egy mélyebb lábasban, forró olajon átsütöm, egy szűrőlapáttal kiszedem. A visszamaradt zsiradékba teszem a kockára vágott hagymát, világosra pirítom, majd rárakom a szeletelt gombát, sózom, borsom, párolom, amíg egy kis levet ereszt. Hozzáadom a vékony csíkokra vágott sárgarépát és zellert, visszateszem a húst is a zöldséges raguba. Még sózom, borsozom, ha kell, pici vizet aláöntve, lefedve párolom. Amikor minden puha, szórok rá egy pici lisztet, öntök hozzá kevés vizet, elkeverem, ráteszem a tejfölt és jól összeforralom, megszórom petrezselyemzölddel. Fél óra alatt kész az egész. Ezalatt kifőzöm a pennét, a ragut rászedve tálalom.