Hozzávalók:
70 dkg csirkemellfilé
50 dkg kész csevapcsicsa
20 dkg vékonyra szeletelt trappista sajt
1 kk só
1 ek mustár
1 kk őrölt fehér bors
50 ml száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
2 ek olívaolaj
2 ág friss rozmaring
*
Elkészítés:
A csevapcsicsát a vaj és az olívaolaj keverékében kicsit elősütjük, majd félretesszük.
A csirkemelleket megmossuk, kicsit leszárítgatjuk konyhai papírtörlővel, majd vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, mustárral vékonyan bekenjük, sózzuk, borsozzuk.
Minden egyes szeletre fektetünk egy vékony szelet sajtot, arra a csevapcsicsát, majd feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük.
A serpenyőben megmaradt vaj-olaj keverékébe tesszük a tekercseket, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, aláöntünk 1-2 tk bort, és néhány perc alatt megpároljuk, majd kicsit megpirítjuk.
Sütőben is meg lehet sütni.
Egy jénai tálba tesszük a tekercseket, az összes bort aláöntjük, 15 percig lefedve sütjük, majd további 10-15 percig fedő nélkül.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a vékonyra szelt csirkemell megkeményedik.
Sütőben sült rozmaringos burgonyával és gombás-kukoricás savanyú káposztasalátával tálaljuk.
(6 főre, 60 perc).