Hozzávalók:
csirkemell helyett lehet csirkecomb is
1 db csontos csirkemell félbe vágva
paprika (sárga, vagy akár piros, zöld)
paradicsom
répa
zöldség
lilahagyma
fokhagyma
oliva
só, bors
csirkefűszersó vagy amivel be szeretnéd fűszerezni a csirkehúst
szárított petrezselyem, csipet morzsolt tárkony
víz
A fűszerek Toldi fűszer termékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A csirkehúst megtisztítom és félbe vágom, hogy könnyebben megsűljön. Lehet combot is használni én jobb szeretem a mellét. Befűszerezem kedvenc fűszersómmal minden oldalát. Egy tepsi aljába kevés olivát öntök, majd a megpucolt, felcsíkozott répát és zöldséget, majd a negyedelt paprikát, paradicsomot, lilahagymát, fokhagyma gerezdeket rápakolom. Pici vizet öntök alá, megfűszerezem ízlés szerint, só, bors, szárított petrezselyem, morzsolt tárkonnyal. Ráteszem a fűszerezett csirkehúst. Lefedem alufóliával. Előmelegített sütőben 200 fokon majdnem készre sütöm, mikor a hús már puha leszedem a fóliát és picit hagyom pár percig átpiruoljon a hús. Együtt tálalom.
Ajánlom paleosok, fogyózok figyelmébe.