Hozzávalók:
4 csirkemell filé
só
frissen őrölt bors
kevés vaj a sütéshez
A sajtmártáshoz:
10 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg reszelt füstölt sajt
kevés fokhagymapor
2 dl főzőtejszín
1 csipet szerecsendió
kevés só
őrölt fehér bors
kevés vaj
*
Elkészítés:
A csirkemelleket középen bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.
Kettéhajtjuk, és finoman kiklopfoljuk.
Így eredeti méretét megkétszerezzük.
Serpenyőben kevés vajon mindkét oldalát jól átsütjük.
Elkészítjük a sajtmártást.
A kétfajta reszelt sajthoz hozzáadjuk a tejszínt, sóval, őrölt fehér borssal, a fokhagymaporral és csipetnyi szerecsendióval ízesítjük.
Lassú tűzön felfőzzük, majd a vajat is hozzáadjuk.
A felolvadt vajjal jól elkeverjük.
A sült csirkemell szeleteket a sajtmártással tálaljuk.
