Csirkemell őzgerincben saját recept

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Csirkemell őzgerincben saját recept

Recept leírás:

Hozzávalók:

§  3 db  Csirkemell filé (kockára vágva)
§  4 gerezd  Fokhagyma  (összezúzva)
§  10 dkg trapista sajt  reszelve)
§  1 boci tömlős sajt
§  6  szelet főtt császár szalonnakettévágva)
§  10 dkg füstölt kolbász apróra vágva
§  6 szelet pulykamell sonka
§  6 evk tejföl
§   3 db  tojás  (felverve)
§  2 ek vaj
§  1 tk  bors
§  1 tk só

*

Elkészítés:

1.     Az őzgerinc forma  tepsit kivajazzuk, és kibéleljük a  pulykamell sonkával és széleit a kettévágott  császár szalonna szeletekkel.
2.     Egy tálban összekeverjük a csirkemell kockákat a tejföllel , a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával,a füstölt kolbász darabokkal rányomjuk a tömlős sajtot  és megborsozzuk megsózzuk . Hozzáadjuk a 3 felvert tojást, alaposan elkeverjük, és a masszát az előkészített tepsibe kanalazzuk.
3.     Előmelegített, 175 fokos sütőben 1 órát sütjük. Ha azt szeretnénk, hogy az alul lévő része is  megpiruljon, akkor egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre szedjük ki a  tepsiből a megsült finomságot az  aljával felfelé, és így tegyük vissza a sütőbe néhány percre . Bármilyen köret jól illik hozzá. Én rízzsel tálaltam .
4.     Jó étvágyat!

Csirkemell őzgerincben  saját recept

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkemell őzgerincben saját recept

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!