Hozzávalók:
Hozzávalók: 80 dkg
1 maroknyi,cukorbórsó,1 maroknyi kukorica
alufólia
*
Elkészítés:
A tejfölt a tojásokkal elkeverem, beleteszem a lisztet, sózom, borsozom. A csirkemellet apró kockákra vágon,belekeverem a tejfölös masszába,a sajtot és a petrezselyem zöldet hozzáadva jól elkeverem, Az őzgerincformát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával.Bele terítem a bacon szalonnát,/ vagy tarját/ úgy hogy a szélei kilógjanak a formából. Közben a megfőzött kihűtött,kukoricát és cukorborsót is hozzáteszem. Beleöntöm az őzgerinc formába, ráhajtom a szalonna széleit, a maradékot keresztbe ráteszem. Tejföllel megkenem a tetejét, sajtot szórok rá,és szép pirosra sütöm.,
Bár az eredeti recept alufóliát ír alá, én inkább a kivajazós módszert javaslom, mert az alufólia ráragad, és nehéz lehámozni róla.


