Hozzávalók:
1 cs. 450 grammos mirelit franciasaláta zöldség keverék vagy ennek megfelelően friss sárgarépa, petrezselyemgyökér, burgonya apró kockákra vágva és borsó
2 db Champion gomba
1 kis fej vöröshagyma
1 ágacska rozmaring
1 dl húsleves vagy zöldség leves (készíthető leveskockából is)
A bundához és a húshoz:
1 kg csirkemell csont nélkül
kb. 1 ek. mogyoró olaj
50 gr. zsemlemorzsa
fél csokor petrezselyem
50 gr. puha vaj
30 ml mustár
1 db tojás
só és bors
2 ek. majonéz
3 ek. tejföl
Díszítés:
salátalevelek
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A hagymát és a gombát megtisztítjuk a TW Konyhai Késsel és a Konyhai Mindenttudóban felaprítjuk, de ne túl apróra.
A zöldség keveréket beletesszük a 3,5 L-es UltraPro edénybe, hozzáadjuk az összeaprított hagymás gombát. Összekeverjük. A rozmaring ágat a tetejére fektetjük, ráöntjük a 100 ml hús vagy zöldséglevest. (Amennyiben nem mirelit a zöldségkeverékünk, hanem frissből készítjük, akkor miután mindent az edénybe tettünk az előbb felsoroltak szerint, akkor lefedjük az edényünket és 750 Watton 6 percig pároljuk a zöldségeket a mikrohullámú sütőben).
Az UltraPro Tetőbe elhelyezzük egymás mellé a csirkemelleket, vékonyan megkenjük mogyoró olajjal.
A mustáros bunda készítése:
A zsemlemorzsát és a petrezselymet a Konyhai Mindenttudóba tesszük és felaprítjuk (én most szárított petrezselymet használtam), majd hozzáadjuk a vajat, a mustárt, a tojást, egy kevés sót és borsot és jól összekeverjük a késbetét segítségével.
Ezzel a mustáros krémmel megkenjük a csirkemellek tetejét. Az UltraPro Tetőt, amiben a húst megkentünk a 3,5 l-es, zöldségekkel megtöltött edény tetejére tesszük.
Az edényünket a 2,5 l-es UltraPro edénnyel fedjük le és a sütőbe tesszük. Így egy energiatakarékos emeletes főzést hoztunk létre, ahol a köret és a hús együtt készülhet a sütőben.
Így az ételünket 30 percig sütjük 210 fokon.
Miután az idő letelt, levesszük a 2,5 l-es edényünket, ami most a tetőnk volt. A tetőt, amiben a hús van. leemeljük a zöldség köretünkről és már csak a húst tesszük vissza a sütőbe és 20 perc alatt aranysárgára pirítjuk a bundát.
Amíg a hús pirul, a majonézt összekeverjük a tejföllel és a langyosra hűlt zöldséggel összevegyítjük.
4 db fejes saláta levelet folyóvíz alatt alaposan megmosunk és a TW Salátacentrifugában teljesen szárazra centrifugálunk.
A saláta levelekkel a Mediterrán Köretes Tálat kibéleljük, erre ráöntjük a tartármártásos zöldség köretünket.
A húst óvatosan felszeleteljük és a zöldség ágyra fektetjük.
Köretként még kínálhatunk mellé krumplipürét vagy rizst és Kuszkusz is, de plusz köret nélkül is nagyon finom és laktató ebédünk lesz.
Tipp:Aki szereti azt a mustárt, ami nem pépesre van készítve, hanem darabosan megtalálhatóak a magok is, akkor nyugodtan készíthető azzal is. Ezenkívül készíthető egybensült malac illetve disznóhúsból is.
Javasolt Tupperware termékek:
TW Konyhai Kés
Konyhai Mindenttudó kés betéttel
UltraPro edény készlet – 3,5 l-es, 2,5 l-es és a tető 800ml-es
Szilikon Kenőecset
Mediterrán Köretes Tál
KM Salátacentrifuga
Sztárok kis edény a tartármártás keveréséhez
Só/Bors Őrlő
TW Hentes Kés a szeleteléshez