Csirkemell mexikói raguval

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Csirkemell mexikói raguval

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 szelet kiklopfolt csirkemell,
200 g. fagyasztott mexikói zöldségkeverék,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 kanál tejföl,
kevés csilipehely,
só,
frissen őrölt bors,
1 kiskanál keményítő,
kevés leves alaplé,
kevés olaj.

*

Elkészítés:

A csirkemelleket enyhén megsózzuk, majd mindkét oldalukon átsütjük. Mikor kisültek, kivesszük a zsiradékból, és egymásra fektetjük őket. Ugyanabban a serpenyőben, a visszamaradt olajon a nagyon apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymagerezdeket, és a fagyasztott zöldségkeveréket. Kevés alaplé hozzáadásával megpároljuk, majd felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevés csilipelyhet adunk hozzá. Közben a tejfölt elkeverjük kevés keményítővel, kevés alaplével hígítunk rajta, majd mikor csomómentes, hozzáadjuk a  raguhoz. Ez kicsit visszahűti, de újraforraljuk, ezzel végleges állapotára sűrítjük. A csirkemell szeletekre halmozzuk a ragut, és így tálaljuk. Köretként  bármit javaslok hozzá párolt zöldségek kivételével.

Csirkemell mexikói raguval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkemell mexikói raguval

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!