Hozzávalók:
1,5 kg burgonya ,
2 fél csirkemell ,
só ,
1 kis fej vöröshagyma ,
1 paradicsom ,
csírkefűszersó ,
kevés zsír
*
Elkészítés:
A meg mosott csírkemellet szeletekre vágjuk, fűszersóval be dörzsöljük és 1-2 órát állni hagyjuk.
1, 5 kg burgonyát meg hámozzuk karikára vágjuk meg mossuk, fel szeleteljük a hagymát, paradicsomot.
Tepsibe teszünk egy kis zsírt és sorba rakjuk a fel szeletelt burgonyát amit soronként sózunk.
A burgonya tetejére rárakjuk az előre be fűszerezett csírkemelleket, rakunk rá szeletelt paradicsomot, hagymát esetleg paprika csíkokat.
kb fél dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával.
Jó fél órál pároljuk majd a fóliát levéve néhány percig még sütjük.
Ha éppen van egy kis sajt maradékunk rászórhatjuk a tetejére és pirosra sütjük.