Hozzávalók:
1 csirkének a ki csontozott melle
csirke fűszersó
fokhagymás só
2 db tojás
1 dl-nyi tej
1 csapott kk sütőpor
liszt
olaj a sütéshez
30 dkg tisztított burgonya
egykis margarin
kevés tej
*
Elkészítés:
A csirkemellet le mossuk, törlővel leitatjuk róla vizet.
Hosszúkás csíkokra vágjuk a húst, be szórjuk csirke fűszer sóval, állni hagyjuk 1 órát.
Közben a 2 tojást elkeverjük a fokhagymás fűszersóval (ízlés szerint) az 1 dl tejjel és annyi lisztel hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk.
Ha kész meg orrósítjuk az olajat, a hús csíkokat belemártjuk a sűrű tésztába és lassú tűznél pirosra sütjük.
Közben a burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Összetörjük, margarinnal és kevés tejjel pépesre kavarjuk.
Ezzel kínáljuk a húst.