Hozzávalók:
1 csirkemell
étolaj
só
karfiol
3 dkg vaj
liszt
tej
tejföl
reszelt sajt
őrölt bors
*
Elkészítés:
A csirkemellet ketté szeljük, enyhén kikloffoljuk, picit sózzuk. Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük. A karfiolt készítjük elő. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb 20 perc alatt. A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet. Ha összekevertük, még mielőtt a liszt elkezdene pirulni, apránként felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsödik. A kész besamelt egy edénybe szűrjük. Ízlés szerint tejföllel hígítjuk, reszelt sajttal dúsítjuk. A besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre, végül sóval, borssal beállítjuk az ízét.