Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
4 szelet csirkemell
10 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg liszt
1/2 l tej
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
szerecsendió
bors
só
kevés zsír, vagy olaj
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj a tetejére
*
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, sós vízben nem túl puhára főzöm, leszűröm. A vajból, lisztből, tejből besamelmártást készítek, hozzáadom a tejfölt, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval, belekeverem a reszelt sajtot is. A csirkemellszeleteket sózom, borsozom, kevés zsíron, vagy olajon mindkét oldalát megsütöm. Egy tűzálló tálba teszem a hússzeleteket, ráhalmozom a karfiolt, leöntöm a sajtos besamelmártással, megszórom prézlivel, tetejére morzsolom a vajt vagy margarint, közepes hőmérsékleten világosbarnára sütöm. Párolt rizst lehet mellé köretnek adni.