Hozzávalók:
3 ek. olívaolaj +
3 fej vöröshagyma +
30 dkg csirkemellfilé +
2 dl csirkehúsleves +
1 kk. reszelt gyömbér +
2 db birsalma +
0,5 ek. vaj +
friss petrezselyemzöld +
koriander +
méz +
*
Elkészítés:
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és a csirkehúst aranybarnára sütjük benne. Ráöntjük a csirkealaplét, hozzáadjuk a gyömbért, petrezselymet és koriandert, majd félig lefedve 30 percig főzzük. A birsalmákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajon sütjük, rácsurgatunk egy kis mézet és szép barnára pirítjuk. Ezután a csirkét és a birsalmát egy hőálló edénybe helyezzük, ráöntjük a főzőlét, és lyukacsos fóliával lefedjük úgy, hogy a gőz távozni tudjon.


