Csirkemájragu

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Csirkemájragu

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj,
175g gomba,
1 szép,
húsos paradicsompaprika,
15dkg  füstölt Baconszalonna,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
só és törött fekete bors ízlés szerint.

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A csirkemájat szétszedem, kis darabkákra vágom,
A füstölt Baconszalonnát apró kockákra metélem, zsírját kiolvasztom és a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta. Ezután rádobom a tisztított, vékonyra szeletelt gombát és a kierezett, csíkokra vagdalt paradicsompaprikát. 5 percnyi pirítás után hozzáadom a májat, megborsozom, és fedő alatt néhány percig saját levében párolom. Zsírjára sütöm, majd a szétzúzott fokhagymával, a finomra metélt petrezselyemzölddel fűszerezem. Csak a tányéron szabad sózni! Körete pirított  petrezselymes burgonya vagy petrezselymes rizs.

Csirkemájragu

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkemájragu