Csirkemájpörkölt vargányával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Csirkemájpörkölt vargányával

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg. csirkemáj (ez szívvel együtt volt)
5 dkg szárított vargánya gomba
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál csibezsír
2 teáskanál őrölt pirospaprika
őrölt színesbors

*

Elkészítés:

Mivel nálunk a húsboltban szívvel együtt lehet kapni a csirkemájat, így azzal együtt készítettem el a pörköltet.
Először a szárított vargányát aprítóban összetörtem, majd forró vízzel leforráztam, lefedve felhasználásig hagytam állni.
A szíveket félbevágtam, a májat felkockáztam.
Csibezsíron megpirítottam a felkockázott hagymát, a végén hozzátettem a zúzott fokhagymát, s azt is kissé megprirítottam.
Ekkor jött az őrölt paprika, kevés víz, majd a félvevágott szívek.
Mikor félpuhák voltak a szívek, hozzáadtam levével együtt a darabolt vargányát és színes borsot öröltem bele.
A főzés utolsó 5-6 percében a darabolt máj is belekerült, hiszen annak nem sok idő kell.
Pirított tarhonyával tálaltam.