Hozzávalók:
1 kg. csirkemáj (ez szívvel együtt volt)
5 dkg szárított vargánya gomba
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál csibezsír
2 teáskanál őrölt pirospaprika
őrölt színesbors
só
*
Elkészítés:
Mivel nálunk a húsboltban szívvel együtt lehet kapni a csirkemájat, így azzal együtt készítettem el a pörköltet.
Először a szárított vargányát aprítóban összetörtem, majd forró vízzel leforráztam, lefedve felhasználásig hagytam állni.
A szíveket félbevágtam, a májat felkockáztam.
Csibezsíron megpirítottam a felkockázott hagymát, a végén hozzátettem a zúzott fokhagymát, s azt is kissé megprirítottam.
Ekkor jött az őrölt paprika, kevés víz, majd a félvevágott szívek.
Mikor félpuhák voltak a szívek, hozzáadtam levével együtt a darabolt vargányát és színes borsot öröltem bele.
A főzés utolsó 5-6 percében a darabolt máj is belekerült, hiszen annak nem sok idő kell.
Pirított tarhonyával tálaltam.