Csirkemájas tócsni

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
50 dkg krumpli
2 tojás
2 EK burgonyakeményitő
2  db hagyma
2 EK zsír
3-4 gerezd fokhagyma
1 cs. sütőpor
só, majoranna, őrölt bors, darált kömény

*

Elkészítés:

Ezt a receptet egy szlovák internetes oldalon találtam és gondoltam kipróbálom. Itt a recept, tessék :
A hagmát apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük.
Egy tálba beletesszük az összevágott csirkemájat, a  reszelt krumplit, tojásokat, burgonykeményitőt /Solamyl/
sütőport,fokhagymát  és fűszerezzük izlés szerint. Végül hozzáadjuk a megdinszetelt hagymát. Összekeverjük.
Atepibe sütőpapírt rakunk és erre kanalazzuk a csirkemájas keveréket.  180 fokos sütőbe rakjuk és 20 percig sütjük, majd megfordítjuk a tócsnikat és újabb 15 percig sütjük őket.
Ha megsült , burgonypürével tálaljuk, Kb 12 db tócsni jjön ki ebből az adagból. Hidegen nagyon finom friss kenyérrel, paprikával.

Csirkemájas tócsni