Csirkemájas rizottó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

LigetiK

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Csirkemájas rizottó

Csirkemájas rizottó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
30 dkg zöldborsó
1 bögre rizs
4 ek kacsa vagy libazsír
1 ek ételízesítő
1 csokor petrezselyem zöld
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só, bors

*

Elkészítés:

A zsír felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát.
Megszórom ételízesítővel, pár percig erös tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra vágott csirkamájat, meghintem frissen őrölt borssal, petrezselyem zölddel és fehéredésig pirítom.
Másik lábasban, a maradék zsíron megfuttatom a megmosott rizst. Ezután a rizshez adom a májas keveréket, és 2 bögre vízet kis adagokban hozzá őntve, kis lángon addig párolom még az összes vizet felvesszi. Ha a rizs megpuhult, belekeverem a reszelt sajtot és tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkemájas rizottó