Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
30 dkg zöldborsó
1 bögre rizs
4 ek kacsa vagy libazsír
1 ek ételízesítő
1 csokor petrezselyem zöld
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só, bors
*
Elkészítés:
A zsír felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát.
Megszórom ételízesítővel, pár percig erös tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra vágott csirkamájat, meghintem frissen őrölt borssal, petrezselyem zölddel és fehéredésig pirítom.
Másik lábasban, a maradék zsíron megfuttatom a megmosott rizst. Ezután a rizshez adom a májas keveréket, és 2 bögre vízet kis adagokban hozzá őntve, kis lángon addig párolom még az összes vizet felvesszi. Ha a rizs megpuhult, belekeverem a reszelt sajtot és tálalom.