Hozzávalók:
35 dkg csirkemáj
30 dkg gomba
0,5 dl olaj
1 kis fej vöröshagyma
25 dkg rizs
30 dkg zöldborsó
10 dkg reszelt sajt
só, bors, majoránna
petrezselyem zöldje
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 marhahúsleves kocka
*
Elkészítés:
Serpenyőbe olajat forrósítok, amelyben az apróra darabolt hagymát üvegesre pirítom. Egyszerre hozzáadom az apróra darabolt májat, gombát, zöldborsót. Erős tűzön állandó kevergetés közben jól átpirítom. Hozzáadom a sűrített paradicsomot, borsot, majoránnát és addig főzöm, amíg a gomba leve teljesen elforr. A legvégén sózom és meghintem petrezselyem zölddel. Közben a rizst megmosom és 2 ek forró olajon megfuttatom. Felöntöm 2-szeres mennyiségű vízzel, beledobom a húsleves kockát, felforralom és takarék lángon, amíg a víz el nem fő (kb. 20 perc) puhára főzöm. A megpárolt rizshez hozzáadom a gombás májat, végül a reszelt sajt felét belekeverem, a másik felét pedig – hogy még gusztusosabb legyen az étel – a kész rizottó tetejére hintem.