Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj
20 dkg koktélparadicsom
2 közepes répa
1 kápia paprika
250 dkg állatfigurás száraztészta (lehet penne, vagy csavart tészta is)
15 dkg krémsajt
2 ek olívaolaj
20 dkg feta
Só, bors
*
Elkészítés:
A tésztát az előírás szerint megfőzzük, leszűrjük, de a főzővízből félreteszünk egy pohárral.
A májat falatnyi darabokra vágjuk, megszurkáljuk, borsozzuk.
A répát és a kápiát gyufaméretűre szeleteljük.
Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a répát.
Pár perc után mehetnek hozzá a paprikacsíkok is, 5 perc után pedig a máj.
Lejjebb vesszük a gázt, mikor a májak minden oldala megsült, beletesszük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk.
A krémsajtot addig kevergetjük, míg felolvad, beleöntjük a kész tésztát.
Átkeverjük, kicsit rotyogtatjuk, kész is.
Ha túl száraz lenne, a tészta főzővizével hígítsuk.
Tálaláskor a fetát rámorzsoljuk a tetejére.