Csirkemáj szőlővel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

sensory

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Csirkemáj szőlővel

Csirkemáj szőlővel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 ek vaj
5 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg csirkemáj
4 szelet magos kenyér
15 nagy piros szőlőszem
1 kk kakukkfű

bors
fél csokor petrezselyem

*

Elkészítés:

Én wokban szoktam készíteni, de bármilyen magas falú serpenyő megfelel. Nem kell erős lángra állítani, a közepes gázrózsa takarékon elég. Végig ezen a szinten tartjuk.
A serpenyőbe dobjuk a vajat, amíg elolvad, felcsíkozzuk a szalonnát, majd ezt is beledobjuk. Vékony félkarikákra vágjuk a hagymát, összekeverjük a szalonnával. Meghámozzuk a fokhagymákat, belenyomjuk, keverünk egyet rajta. A májat nagyobb falatnyi darabokra vágjuk, hozzátesszük a hagymás szalonnához, rászórjuk a kakukkfüvet, borsozzuk, keverjük.
Felkockázzuk a kenyeret, egy másik serpenyőben pár perc alatt ropogósra pirítjuk. Mikor készen van, a májhoz adjuk. A szőlőszemeket leszedegetjük a fürtről, és hozzátesszük a majdnem kész ételhez. 2 perc kell neki, csak fényt kapjanak a szemek, megsózzuk és kész. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkemáj szőlővel