Csirkemáj kölesottó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Csirkemáj kölesottó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Fél kg csirkemáj
20 dkg mirelitt zöldborsó
2 fej vöröshagyma
olivaolaj
1 csomag főzőtasakos Életfa és Élelem köles
majoránna

bors, vagy borsikafű
Tetejére: sajt

*

Elkészítés:

A dobozon lévő leírás szerint megfőzzük a kölest, megdinszteljük az apróra vágott hagymát egy kevés olívaolajon, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és néhány másodpercnyi keverés után jöhet a zöldborsó.
Picit pirítjuk, majd fedő alatt 5-7 percig megpároljuk és ezt követően adjuk hozzá a megtisztított, kockákra aprított csirkemájat, amit szintén párolunk fedő alatt is.
Majorannával, borssal, cayenne borssal fűszerezzük és, ha megpuhultak a hozzávalók, akkor a főtt kölest.
is belekeverjük az egytálételünkbe.
Szükség esetén öntünk hozzá egy kis vizet.
Ha szeretjük reszelt sajttal tálaljuk.

Csirkemáj kölesottó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkemáj kölesottó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!