Hozzávalók:
Hozzávalók:
15 dkg szeletelt füstölt szalonna, 8 db közepes burgonya, 50 dkg csirkemáj, 1 tk. majoranna, 4 db zöldhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 20 közepes vagy egy ki üveg gomba, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom,15 dkg trappista sajt, ízlés szerint, ételízesítő, őrölt bors, só,
*
Elkészítés:
Az jénai alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, kicsit az oldalára is jusson.
A krumpli felét ráosztjuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval.
A zöldhagymát felkarikázzuk, és rászórjuk.
2 gerezd fokhagymát reszelünk rá.
A lecsepegtetett csirkemájat összekeverjük a majorannával, a fokhagyma tetejére rendezzük.
A krumpli másik felével betakarjuk.
Ismét ételízesítő, bors, kevés só, fokhagyma.
A gombát nyolcadokba vágva rádobjuk.
A zöldpaprikát kicsumázzuk, csíkokra szeljük, ráosztjuk.
Ugyanezt tesszük a hámozott paradicsommal.
Rátesszük az edény tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a füst.
szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.
) Levesszük a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.
.
Előmelegítet sütőben sütjük 180c