Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű (gluténmentes) penne tészta
1 ek só
2 + 3 ek olívaolaj
25 dkg csirkemellfilé
fél-fél cső piros, sárga és zöld kaliforniai paprika (kb. 25 dkg)
egy darabka póréhagyma vagy újhagyma
1 mk durvára őrölt tarka bors
néhány db bazsalikomlevél
2-3 ek tárkonyecet
maréknyi zöldsaláta (fejes vagy jégsaláta, de lehet vegyes is)
5 dkg pirított tökmag és napraforgó vegyesen
*
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, 2 ek olívaolajjal összekeverjük és félretesszük.
A póréhagymát 3 ek olívaolajon félig megpároljuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellfilét, pár percig együtt pirítjuk, majd hozzátesszük a szintén csíkokra vágott színes paprikát, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt megpároljuk egy kicsit a paprikát is.
A tűzről lehúzva a durvára vágott bazsalikommal és a tárkonyecettel ízesítjük.
Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a tésztához.
Tálaláskor a tányérra tesszük a zöldsalátát (én most rukkolával készítettem), ráhalmozzuk a tésztasalátát, és a tetejét megszórjuk a pirított tökmaggal és napraforgóval.