Csirkefalatok mézes- szezámmagos bundában

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Alexandra

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Csirkefalatok mézes- szezámmagos bundában

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
A bundához:
6 evőkanál liszt
1,5 kávéskanál sütőpor
3 evőkanál étkezési keményìtő
1 db tojás
1 csipet só
1 evőkanál olaj
A mázhoz:
4 evőkanál ketchup
3 evőkanál méz
4 evőkanál szezámmag

*

Elkészítés:

1.
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk.
2.
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a keményìtőt, a sót, a tojást, az olajat, sütőport, és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjunk belőle, sűrűbbet , mint a palacsintatészta.
Beleforgatjuk a húskockákat.
3.
A mázhoz összedolgozzuk a mézet a ketchuppal és a szezámmaggal.
Közben annyi forró olajban, amennyi ellepi, nagy lángon aranybarnàra sütjük a húst. / Ne egyszerre süssük ki, mert összeragagadnak, sülés közben ugyanis megnőnek./
Még forrón beleforgatjuk a ketchupos- mézes- szezámmagos mázba, és tálalhatjuk is.
Köret: burgonya

Csirkefalatok mézes- szezámmagos bundában

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkefalatok mézes- szezámmagos bundában

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!