Csirkecomb Dubarry módra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Csirkecomb Dubarry módra

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 db csirke felső comb
2-3 ek napraforgóolaj
só, őrölt fekete bors
1 db közepes fej karfiol
A besamelhez:
1 ek vaj
5 dkg liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
4 dl tej
5 dkg reszelt sajt
só, őrölt fekete bors, szerecsendió
A tetejére:
15 dkg reszelt sajt.

*

Elkészítés:

Van valaki, aki még nem készítette el valamilyen formában?
Ha lehet rajta javítani, írd meg bátran!
A csirkecombok bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd az olajon pár perc alatt mindkét oldalukról átsütjük.
A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, sós vízben roppanósra főzzük kb.
15 perc alatt.
Elkészítjük a besamelt.
A lisztet megfuttatjuk a vajon, lehúzzuk a tűzről, apránként hozzáadva a tejet, csomómentesre keverjük.
Visszatesszük a tűzre, és lassú tűzön besűrítjük.
Közben ízesítjük a sóval, borssal, szerecsendióval.
A végén hozzákeverjük a reszelt sajtot is.
Miután levettük a tűzről, és egy kicsit meghűlt, a tejfölt is belekeverjük.
A hússzeleteket egy kivajazott tepsibe vagy jénai edénybe sorakoztatjuk, rápakoljuk a karfiolrózsákat, leöntjük a besamelmártással, megszórjuk a reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le sütőpapírral vagy alumínium fóliával.

Csirkecomb Dubarry módra

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csirkecomb Dubarry módra