Hozzávalók:
1 csirkecomb, kettévágva
2 csirkeszárny
1 far-hát, máj, nyak, zúza
2 közepes fej hagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 ek. sertésszír
2 ek. pirospaprika
só
bors
Nokedlihez:
30 dkg liszt
1 egész tojás
só
víz
*
Elkészítés:
A zsírt jól felforrósítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát és világosra pirítom. Amikor világosbarna tartalékra veszem a lángot, rászórtam a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és rögtön öntök rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad. Erre rakom a csirkedarabokat, jól elkeverem, hogy mindenhol befedje a hagymás, paprikás zsiradék, átpirítom, vagyis megpörkölöm . Öntök alá kevés vizet és ekkor teszem hozzá a kockára vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát. Sóval és kevés borssal fűszerezem, erős paprikát teszek még bele, mert csípősen szeretjük. Mindig kevés vizet hozzáöntve, fedő alatt puhára párolom a húst.
Nokedli:
A lisztet egy tálba öntöm, megsózom. Hozzáütöm a tojást, langyos vizet öntök hozzá. Egy fakanállal összekeverem. Forró vízbe szaggatom, amikor feljön a víz tetejére, akkor már jó. Leöblítem hideg vízzel. Ezután szedek rá a pörkölt szaftjából és úgy melegítem meg, tálaláskor teszem rá a húsdarabokat. Természetesen mindig valamilyen saláta kell hozzá, vagy savanyúság.