Csirkeaprólék pörkölt nokedlivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 csirkecomb, kettévágva
2 csirkeszárny
1 far-hát,  máj, nyak, zúza
2  közepes fej hagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 ek. sertésszír
2  ek. pirospaprika

bors
Nokedlihez:
30 dkg liszt
1 egész tojás

víz

*

Elkészítés:

A zsírt jól felforrósítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát és világosra pirítom. Amikor   világosbarna tartalékra veszem a lángot, rászórtam a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és  rögtön öntök rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad. Erre rakom a csirkedarabokat, jól elkeverem, hogy mindenhol befedje a hagymás, paprikás zsiradék, átpirítom, vagyis megpörkölöm .  Öntök alá kevés vizet és ekkor teszem hozzá a kockára vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát.  Sóval és kevés borssal fűszerezem, erős paprikát teszek még bele, mert csípősen szeretjük. Mindig kevés vizet hozzáöntve, fedő alatt puhára párolom a húst.
Nokedli:
A lisztet egy tálba öntöm, megsózom. Hozzáütöm a tojást,  langyos vizet öntök hozzá. Egy fakanállal összekeverem. Forró vízbe szaggatom, amikor feljön a víz tetejére, akkor már jó. Leöblítem hideg vízzel. Ezután szedek rá a pörkölt szaftjából és úgy melegítem meg, tálaláskor teszem rá a húsdarabokat. Természetesen mindig valamilyen saláta  kell hozzá, vagy savanyúság.