Hozzávalók:
500 g. csirkeaprólék, (far – hát, szárny, láb, szív, zúza, máj)
5 db. sárgarépa megtisztítva és karikákra vágva
2 db. petrezselyemgyökér, megtisztítva és karikákra vágva
2 marék zöldborsó,
1 csokor újhagyma, karikákra vágva
kevés só, és bors,
1 dl. bor,
1 lestyán levél
2 marék levestészta.
*
Elkészítés:
A sárgarépát, és petrezselyem gyökeret megtisztítom, karikákra vágom.
Kevés zsiradékon párolom, megsózom, és hozzáadom a feldarabolt aprólékot, a belsőséggel együtt.
Addig párolom, míg fehéredni kezdenek a húsok.
Felöntöm a száraz fehérborral, friss borsot őrlök rá, és fedő alatt 10 percig párolom, időnként megkeverve.
Ezután, annyi vizet töltök rá, hogy bőven ellepje.
Forrásig fedő alatt főzöm.
Belekerül a finomra vágott lestyán, és a finomra vágott újhagyma úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön hozzá.
Hozzáadom a zöldborsót is, majd mikor már a húsok is megpuhultak, a levestésztát is.
Újra felforralom, és elkészült a leves.
